Moms og skat ved handel med skins
For gamere og andre der handler med skins, er det vigtigt at være bekendt med moms- og skattekrav der er i forbindelse med handel. Dette gælder uanset, om man har opnået fortjeneste eller tabt penge.
Handel med skins er for nyligt sat i større fokus. Skins er virtuelle genstande, som har en værdi afhængigt af efterspørgsel og sjældenhed. Det er mest set i computerspillet Counter-Strike, men ses også i andre computerspil. Da skins i disse spil har en værdi, har det udviklet sig til mere end specielle virtuelle genstande. Det er blevet til et digitalt spekulationsobjekt. Det betyder, at der er nogle mennesker der sidder og tjener eller taber rigtigt mange penge, og derfor er det vigtigt at vide hvordan man skal beskattes, så man ikke pludseligt bliver mødt af store moms- eller skattekrav.

Skærpet opmærksomhed på handel med skins, er sket i forbindelse med en sag, der omhandlede en gamer, der ikke var professionel, men spillede og allervigtigst handlede regelmæssigt. I sagen oplyste han, at der var tale om handler i et prisleje fra 100 kr. til 20.000 kr. De mest typiske handler var på ca. 3-4.000 kr. Derudover, nævner han et forventet salg for omkring 500.000 kr. om året.
Det var blandt andet ud fra ovenstående, at skatterådet fastslog sin afgørelse, der skulle betales moms af salgsindtægterne, da spilleren i momsmæssig forstand ansås for at drive “økonomisk virksomhed”. Ud over ovenstående blev der henvist til salgenes hyppighed og omfang. Skatterådet mente ikke, at salgene var momsfritaget som finansielle transaktioner, da skins ikke kan sidestilles med et værdipapir, ligesom fx bitcoins kan.
Afgørelse
Det er altså afgjort at der skal laves en momsregistrering, når værdien af salget med skins overstiger 50.000 kr. om året. Derudover, skal handlerne have et tilstrækkeligt beløbs- og antalsmæssigt omfang. Når man er momsregistreret, ville der fradrag for købsmoms, men da der oftest vil være tale om skins, der er modtaget vederlagsfrit eller købt af private, er der ikke moms at fradrage. Salgsmomsen vil være det samme som en up-front skat på 20% af salgsindtægterne. Dette kan naturligvis føre til flere negative resultater på bundlinjen, for dem der handler meget.

Med hensyn til skattesiden har Skattestyrelsen i en ikke-offentliggjort afgørelse fastslået, at handler med skins, altså kan have så store omfang, at der er tale om en erhvervsmæssig virksomhed. Derved, er der fradrag af dokumenterede udgifter i forbindelse med køb af disse skins. Overskuddet skal som udgangspunkt beskattes som personlig indkomst.
Sagen handlede om en ung mand, der havde handlet med skins i flere år. Han havde i alt handlet for flere millioner kroner. Dette udløste, efter første afgørelse, en moms- og skatteregning på ca. 1,8 mio. kr. Denne afgørelse er under påklage i Landsretten, og er i praksis slet ikke afklaret.
Da det ikke er afklaret og det kan være svært for almindelige personer at afgøre om der er tale om erhvervsmæssig virksomhed, hobbyvirksomhed eller spekulation. Hvis der forekommer tvivl, så er i velkommen til at kontakte os https://Cashiers.dk/kontakt
Kilder: